ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q1 2020 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q1 2020

Επιδείνωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο Α’ τρίμηνο του 2020

• Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο πρώτο τρίμηνο του 2020 επιδεινώθηκε σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας που προκλήθηκε από τον κορονοϊό.

• Εννιά στους δέκα CEOs δηλώνουν ότι η νόσος θα έχει υψηλού επιπέδου αρνητική επίδραση στην οικονομία ενώ τρείς στους τέσσερις CEOs πιστεύουν ότι η επίδραση στην οικονομία από την αναζωπύρωση του μεταναστευτικού προβλήματος θα είναι πολύ μικρή έως μέτρια.

Στις 123 μονάδες υποχώρησε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 1ο τρίμηνο του 2020, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 13/3/2020 – 31/3/2020.

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ
«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 1ο τρίμηνο του 2020 υποχώρησε σημαντικά αποτυπώνοντας την αρνητική επίδραση στην οικονομία και τις επιχειρήσεις από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στις περισσότερες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα. Τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου οδήγησαν σε συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και από την πλευρά της ζήτησης. Η πλειοψηφία των CEOs δηλώνει ότι η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά την Ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ωστόσο όσο πιο σύντομο είναι το χρονικό διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την πολιτική στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και νοικοκυριών, θα μετριαστούν οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή οικονομική κρίση της σύγχρονης εποχής και η Ελληνική οικονομία θα επανέλθει στον αναπτυξιακό δρόμο.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.Cookies Settings