ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q2 2021 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q2 2021

Σταθερά ανοδικός ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) αυξήθηκε σημαντικά στις 173 μονάδες. Η βελτίωση του δείκτη οφείλεται στην γενικότερη αισιοδοξία από την άρση των περιορισμών στην οικονομική δραστηριότητα που είχαν τεθεί στην προηγούμενη περίοδο και την διαφαινόμενη έξοδο από την ύφεση που προκλήθηκε από την εξάπλωση της πανδημίας. Η αισιοδοξία ωστόσο που εκφράζουν οι CEOs συγκρατείται λόγω της πιθανότητας εμφάνισης νέου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού και την αβεβαιότητα για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.

Το ποσοστό των CEOs που εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη στο επόμενο έτος διαμορφώθηκε σε 78%, ποσοστό που αυξάνεται σε 82% για τους CEOs των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ, κ. Βασίλη Ραμπάτ:

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 2ο τρίμηνο του 2021 συνέχισε την ανοδική του τάση και αυξήθηκε σημαντικά έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Η βελτίωση του δείκτη αποτυπώνει τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία μετά την επιστροφή στην κανονικότητα με την λειτουργία των επιχειρήσεων όλων των κλάδων εντός πλαισίου προστασίας της δημόσιας υγείας. Ωστόσο η εμφάνιση μεταλλάξεων του κορονοϊού και η πρόσφατη άνοδος των κρουσμάτων μετριάζουν στην αισιοδοξία που επικρατεί και ενισχύουν την αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εξελίξεις. Παράλληλα η πλειοψηφία των CEOs αξιολογούν θετικά το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ρυθμίσεις που προωθεί το κράτος για την τηλεργασία, ενώ επιπλέον θεωρούν ότι η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για την αναδιάρθρωση του νομοθετικού πλαισίου για την εργασία.»

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.Cookies Settings