ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q4 2019 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q4 2019

Σταθερός, σε υψηλό επίπεδο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στο Δ’ τρίμηνο 2019

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 σταθεροποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, αποτυπώνοντας την αισιοδοξία των CEOs για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας παρά τις εντάσεις που εμφανίστηκαν και είναι σε εξέλιξη στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

• Ένας στους δύο CEOs δηλώνουν ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατέυθυνση υποστηρίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας. Επτά στους δέκα CEOs θεωρούν ότι οι εντάσεις που προκλήθηκαν κατά την διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου θα έχουν μικρής κλίμακας αρνητική επίδραση στην Ελληνική οικονομία.

Στις 186 μονάδες παρέμεινε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2019, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 3.020 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 16/12/2019 – 03/01/2020.

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ
«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 4ο τρίμηνο του 2019 παρέμεινε στάσιμος στις 186 μονάδες μετά από την έντονα ανοδική τάση των προηγούμενων τριμήνων. Η εξέλιξη του  δείκτη εκφράζει την διατήρηση μεταξύ των CEOs των αισιόδοξων προσδοκιών για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Οι CEOs είναι πεπεισμένοι ότι η Ελληνική οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και υποστηρίζεται θετικά από νομοθετικές παρεμβάσεις όπως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το οικονομικό κλίμα και η εικόνα της χώρας διεθνώς έχουν βελτιωθεί σημαντικά, παρά την εμφάνιση στον ορίζοντα περιφερειακών εντάσεων με αιχμή ενεργειακά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τα οποία ωστόσο αξιολογούνται ότι θα έχουν μικρή αρνητική επίδραση και δεν θα ανακόψουν την αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής οικονομίας.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.



Cookies Settings