Ενισχύεται το ICAP Risk Training Institute - ICAP CRIF

Ενισχύεται το ICAP Risk Training Institute

Με νέες διεθνείς συνεργασίες και κύκλους σπουδών ενισχύεται το Risk Training Institute της ICAP

Το ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Risk Training Institute ενισχύεται σημαντικά μέσω της αναγνώρισης και συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Στελεχών Διαχείρισης Κινδύνου (www.harima.gr), μέλος της Federation of European of Risk Management Associations (FERMA) αλλά και της Federation of Credit Management Associations (FECMA). Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγεται το ΝΕΟ αγγλόφωνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mastering Corporate Credit» αλλά και το ΝΕΟ «Mastering Enterprise Risk Management» με την Επιστημονική Συνεργασία και Ακαδημαϊκούς του “University of London Worldwide“.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι επαγγελματικές εκπαιδεύσεις «Mastering Credit Risk» (3ος κύκλος) και «Mastering Enterprise Risk Management» (1ος κύκλος), σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με καθολική επιτυχία των 31 συμμετεχόντων. Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί συνολικά 75 έμπειρα στελέχη εταιρειών.

Το Risk Training Institute (www.icaprti.gr) θέτει ως στόχο την επιμόρφωση των Risk Managers στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ενεργά το έργο των στελεχών διαχείρισης κινδύνων τόσο στον χρηματοπιστωτικό όσο και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας. Όλοι οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με γραπτές εξετάσεις που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης. Τα προγράμματα διαρκούν 8 μήνες (200 περίπου ώρες) και διεξάγονται πλέον με την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, υπό την επιστημονική εποπτεία του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Νικόλας Γκουζέλος, Director ΙCAP Risk Training Institute σχολίασε: «Στο Risk Training Institute της ΙCAP, αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες εκπαίδευσης στη διαχείριση ρίσκου είναι περισσότερο επιτακτικές παρά ποτέ, προετοιμάζουμε τα Στελέχη σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε μεγάλο εύρος πεδίων εφαρμογής όπως Enterprise, Sustainability, Governance κ.α. Οι συμμετέχοντες στα επαγγελματικά προγράμματα του ICAP Risk Training Institute λαμβάνουν πρακτική και σύγχρονη γνώση για τις διεθνείς εξελίξεις στη διαχείριση κινδύνων, αποκτόντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς. Πολλά συγχαρητήρια στους 75 συνολικά απόφοιτους των Mastering προγραμμάτων μας, που με ζέση και επιμονή πέτυχαν να πιστοποιηθούν. Όχι μόνο εμπλούτισαν το βιογραφικό τους αλλά ενίσχυσαν και το ρόλο τους στις εταιρείες όπου απασχολούνται».


Cookies Settings