ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ICAP: Νέο ρεκόρ εσόδων για το 2019 - ICAP CRIF

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ICAP: Νέο ρεκόρ εσόδων για το 2019

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP, το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, ουσιαστική βελτίωση σημείωσαν τόσο τα Έσοδά της για το 2019 όσο και τα Μερίδια Αγοράς στους περισσότερους Κλάδους που δραστηριοποιείται. Τα αθροιστικά Έσοδα των εταιρειών ICAP έφτασαν τα €96,8 εκατ., που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του Ομίλου, πετυχαίνοντας αύξηση €8,5 εκατ. ή 6,3% από το 2018 (€3,5 εκατ. οργανική και €5 εκατ., από εξαγορά).

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν το 2019, ειδική μνεία χρήζει στις Υπηρεσίες Credit Risk &, Business Information που ενίσχυσαν το ήδη πλούσιο χαρτοφυλάκιο τους, με νέα σύγχρονα προϊόντα & υπηρεσίες. Ενδεικτικά, με λύσεις για το IFRS 9 και το νέο Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, με τη νέα μεθοδολογία “ICAP Corporate Bonds methodology” για την αξιολόγηση των εταιρικών ομολόγων, καθώς και με Business Reports για δικαστηριακά γεγονότα που αφορούν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πολύ αποδοτική ήταν και η ανάπτυξη των υπηρεσιών, στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, αλλά και στην νέα αγορά της Κύπρου. Επίσης, εκπονήθηκαν 50 Κλαδικές Μελέτες, εμπλουτίζοντας το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο τίτλων, και αναλήφθηκαν 9 εξειδικευμένα έργα κλαδικής πληροφόρησης, για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που και το 2019, μέσα σε μια δύσκολη για την Χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα Έσοδά μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Για το 2020, θέτουμε φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης για όλες τις Εταιρείες ICAP. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί 1.100 άτομα για την μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.».

Περισσότερα στο πλήρες Δελτίο Τύπου.Cookies Settings