Το Ε.Ε.Α. παρουσίασε την 1η Κλαδική Μελέτη για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Στοιχεία και συμπεράσματα που προκύπτουν - ICAP CRIF

Το Ε.Ε.Α. παρουσίασε την 1η Κλαδική Μελέτη για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Στοιχεία και συμπεράσματα που προκύπτουν

Η παρουσίαση της 1ης μελέτης για τον Κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 7/10/2020, στην διαδικτυακή εκδήλωση που είχε διοργανωθεί από το ΕΕΑ και την οποία παρακολούθησαν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη την χώρα.

Την παρουσίαση της μελέτης, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τους επαγγελματίες, χαιρέτισαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Γ. Ζαββός και ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδης, οι οποίοι αναγνώρισαν την σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης για την ελληνική οικονομία, ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες και εξήραν τις προσπάθειες του ΕΕΑ και του Προέδρου κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου  για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση αλλά και για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Όπως υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους, οι πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και οι προτάσεις που κατέθετε το δύσκολο διάστημα της πανδημίας συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση των τελικών κυβερνητικών αποφάσεων και βοήθησαν σημαντικά όχι μόνο τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά την επιχειρηματικότητα συνολικά. Την πρωτοβουλία του ΕΕΑ χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου και επισήμανε τον πρωτεύοντα ρόλο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην ιδιωτική ασφάλιση. Ο πρόεδρος ΕΑΔΕ-ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης επίσης επικρότησε την εκπόνηση της κλαδικής μελέτης.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε το επίτευγμα της 1ης Κλαδικής Μελέτης και τόνισε την καθοριστική σημασία που έχει για τον κλάδο και την μελλοντική του πορεία.  Τα βασικά σημεία της έρευνας παρουσίασε  ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης ο οποίος εξήρε την σκοπιμότητα της μελέτης και παρουσίασε αναλυτικά τα καίρια σημεία αυτής. Εξήγησε την αναγκαιότητα που υπήρχε από μια συγκεντρωτική ποιοτική και ποσοτική προσέγγιση του κλάδου. Τόνισε ότι η έρευνα στηρίχθηκε σε συγκέντρωση στοιχείων από διαφορετικές πλευρές ΕΛΣΤΑΤ, ΑΑΔΕ,  ΚΕΕΕ, ΕΑΕΕ και βασίζονται σε:  ανάλυση Ισολογισμών εταιριών διαμεσολάβησης, ερωτηματολόγια, Φυσικών προσώπων, ερωτηματολόγια Νομικών προσώπων. Στην έρευνα συμμετείχαν  όλα τα Σωματεία του κλάδου.

Περισσότερα στο πλήρες Δελτίο Τύπου

Δείτε την παρουσίαση της ΈρευναςCookies Settings