ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q4 2020 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q4 2020

Νέα άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 σημείωσε αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. 
  • Έξι στους δέκα CEOs δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις θα ανακτήσουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τις απώλειες τζίρου τους το 2020, ενώ με την ίδια αναλογία θεωρούν ότι είναι μέτριος ο βαθμός αποτελεσματικότητας των υποδομών υποστήριξης και ετοιμότητας που διαθέτουν για την συνέχιση των δραστηριοτήτων τους σε περίπτωση εμφάνισης σημαντικών έκτακτων γεγονότων όπως η πανδημία λόγω κορονοϊού.

 

Στις 142 μονάδες αυξήθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2020, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 27/12/2020 – 10/1/2021.

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ, κ. Βασίλη Ραμπάτ:

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 4ο τρίμηνο του 2020 συνέχισε την ανοδική του πορεία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Η ανοδική τάση του δείκτη αποτυπώνει την έστω μικρή αναθέρμανση της αγοράς στο τέλος του 2020 που λειτούργησε υπό όρους κατά την εορταστική περίοδο, την αναμονή επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις αρχές του 2021 και την αισιοδοξία για τον περιορισμό της πανδημίας κατά το νέο έτος, μετά την έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Παράλληλα οι CEOs εκφράζουν κατά πλειοψηφία την προσδοκία τους ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις το 2021 θα ανακτήσουν ένα μέρος ή το σύνολο των απωλειών του προηγούμενου έτους, ενώ δηλώνουν επίσης ότι είναι μέτρια ή χαμηλού βαθμού η αποτελεσματικότητα των υποδομών υποστήριξης και ετοιμότητας που διαθέτουν για την συνέχιση των δραστηριοτήτων τους σε περίπτωση εμφάνισης γεγονότων που επηρεάζουν σημαντικά την λειτουργία τους όπως η πανδημία λόγω κορονοϊού.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

 Cookies Settings