ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q4 2022 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q4 2022

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο 4ο τρίμηνο του 2022

  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 σημείωσε άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
  • Ένας στους δύο CEOs δήλωσαν ότι η αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε νέα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον επτά στους δέκα CEOs θεωρεί ότι το 2023 θα υπάρξει μέτρια αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

 

Στις 157 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2022, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 16/12/2022 – 3/1/2023.

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ, κ. Βασίλη Ραμπάτ:

«Αξιόλογη ήταν η άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος στο 4ο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εξέλιξη του δείκτη υποδηλώνει την αισιοδοξία μεταξύ των CEOs σχετικά με την έκβαση της πανδημίας, την αποκατάσταση των ανισορροπιών στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των CEOs εκφράζουν ανησυχία για την άνοδο των επιτοκίων θεωρώντας ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό σε νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ πιστεύουν επίσης ότι το 2023 θα υπάρξει μέτρια αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.»

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.Cookies Settings