ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q1 2023 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q1 2023

Οριακή άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο α’ τρίμηνο του 2023

  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο πρώτο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε οριακή άνοδο κατά μια μονάδα έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
  • Οκτώ στους δέκα CEOs δήλωσαν ότι μικρή θα είναι η επίπτωση στην Ελληνική οικονομία από την κατάρρευση των 3 μη συστημικών τραπεζών στις ΗΠΑ και την αναταραχή στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

 

Στις 158 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) το 1ο τρίμηνο του 2023, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 20/3/2023 – 6/4/2023.

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ, κ. Βασίλη Ραμπάτ:

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 1ο τρίμηνο του 2023 διατηρήθηκε στο ύψος που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο τρίμηνο παρουσιάζοντας άνοδο κατά μια μονάδα. Η εξέλιξη του δείκτη υποδηλώνει ότι οι CEOs παρά τα συγκυριακά φαινόμενα όπως η αναταραχή στον διεθνή τραπεζικό τομέα, είναι αισιόδοξοι δηλώνοντας οι οκτώ στους δέκα ότι οι επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία θα είναι μικρές. Παράλληλα οι προσδοκίες των CEOs για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές ενσωματώνοντας στην αξιολόγηση τους την αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και την ισχυρή άνοδο του ΑΕΠ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022 που υπερβαίνει το μέσο όρο της Ε.Ε.»

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.Cookies Settings