ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q2 2023 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q2 2023

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο δεύτερο τρίμηνο του 2023

  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αξιόλογη άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
  • Επτά στους δέκα CEOs δήλωσαν ότι ο ρυθμός μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις είναι αρκετά ως πολύ ικανοποιητικός. Παράλληλα η πλειοψηφία των CEOs (οκτώ στους δέκα) θεωρεί ότι οι διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ομαλοποιηθεί μερικώς.

 

Στις 167 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) το 2ο τρίμηνο του 2023, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15/6/2023 – 3/7/2023.

 

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ, κ. Βασίλη Ραμπάτ:

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 2ο τρίμηνο του 2023 αυξήθηκε σημαντικά έναντι του προηγούμενο τριμήνου. Η εξέλιξη του δείκτη ενσωματώνει τη θετική εικόνα και τις προσδοκίες που έχουν διαμορφώσει οι CEOs για την οικονομία και τις επιχειρήσεις που διοικούν, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου, αντιμετωπίζοντας με αισιοδοξία τις μελλοντικές προκλήσεις. Παράλληλα μεγάλο μέρος των CEOs θεωρούν ότι τα δύο σημαντικά ζητήματα που επηρέασαν αρνητικά τις επιχειρήσει – το ενεργειακό κόστος και οι διαταραχές στη παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα – οδεύουν προς ομαλοποίηση.»

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.Cookies Settings