ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q4 2023 - ICAP CRIF

ΕΑΣΕ / ICAP CRIF CEO Index Q4 2023

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο τέταρτο τρίμηνο του 2023

  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
  • Τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα CEOs δήλωσαν με βεβαιότητα ότι ο νέος φορολογικός νόμος θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, ενώ ένας στους τρείς θεωρεί ότι η αύξηση θα είναι μικρή. Τέσσερις στους δέκα CEOs προβλέπουν ότι εντός του 2024 θα υπάρξει αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

 

Στις 170 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2023, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.570 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 11/12/2023 – 31/12/2023.


Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ, κ. Βασίλη Ραμπάτ:

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 4ο τρίμηνο του 2023 επανέκαμψε μετά την συγκυριακή πτώση του κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Η άνοδος του δείκτη εκφράζει την επάνοδο του θετικού κλίματος μεταξύ των CEOs που στηρίζεται στις ευοίωνες εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία με παράλληλη αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας που θα μειώσει την πίεση στο κόστος των επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Επιπλέον οι CEOs στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν ότι με τον νέο φορολογικό νόμο τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ενώ αξιόλογο μερίδιο των CEOs προβλέπουν μείωση επιτοκίων το 2024.»


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.Cookies Settings