Μελέτη ICAP CRIF: Βιώσιμη Ανάπτυξη & ESG - ICAP CRIF

Μελέτη ICAP CRIF: Βιώσιμη Ανάπτυξη & ESG

Αθήνα, 29 Μαΐου 2024

Μελέτη ICAP CRIF: Βιώσιμη Ανάπτυξη & ESG

Μελέτη για την Βιώσιμη Ανάπτυξη & ESG , πραγματοποίησε και φέτος η ICAP CRIF. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική της έκδοση, “Leading Employers in Greece“ (2024).

ΔΗΛΩΣΗ Νικήτα Κωνσταντέλλου, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου ICAP CRIF,
Προτεραιότητα για την ελληνική οικονομία και στρατηγική επιλογή για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αποτελεί τη δεκαετία που διανύουμε, ο μετασχηματισμός των επιχειρηματικών τους μοντέλων με βάση τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τα κριτήρια ESG. Ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις προβαίνουν στη μέτρηση, τη δημοσιοποίηση και τη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που αφορούν την βιωσιμότητά τους. Η υιοθέτηση πρακτικών ESG από ένα κανονιστικό πλαίσιο συμμόρφωσης μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό θετικής αλλαγής για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Η ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στην κλιματική αλλαγή, οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και η ενεργειακή κρίση κατέστησαν ακόμα πιο αναγκαίο και επιτακτικό για τις εταιρείες την αναπροσαρμογή της στρατηγικής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 94% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Εταιρικής Υπευθυνότητας χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ» ή «πάρα πολύ» σημαντική. Επιπλέον, περισσότερες από 7 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δαπάνησαν υψηλότερα ποσά για την υλοποίηση πρακτικών ESG το 2023 συγκριτικά με το 2022.”

Διαβάστε το πλήρες Δελτίο ΤύπουCookies Settings